Фото: Міненерго

Дефіцит енергосистеми зменшується. Чи відключатимуть світло далі?

Ситуація в енергетичній системі України поступово покращується. Вдалося зменшити дефіцит електричної потужності для користувачів. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики України

Згідно з повідомленням, станом на 3 лютого завдяки вжитим заходам, а також метрологічним умовам очікуваний дефіцит електричної потужності на вечірній максимум становитиме близько 17,5% від потреби. 

Де найгірша ситуація зі світлом

Через дефіцит генеруючої потужності найбільша частка відключених споживачів у Кіровоградській, Волинській та Вінницькій областях. Найскладніша ситуація — в Донецькій, Херсонській та Харківській областях. Це пов’язано з бойовими діями та подальшими знеструмленнями. 

В міністерстві нагадують, що обмеження споживання електроенергії здійснюється НЕК "Укренерго" шляхом доведення до всіх операторів систем розподілу (ОСР) лімітів споживання, які діють упродовж доби. Кожний ОСР у межах доведеного ліміту у своїй області складає графіки погодинних відключень та інформує про це споживачів. У разі перевищення ліміту застосовуються аварійні відключення електроенергії. 

Нагадаємо, Кабінет міністрів планує переглянути тарифи на комунальні послуги після завершення опалювального сезону. Ціни можуть підвищити з метою збільшення зарплати енергетикам, які відбудовують енергосистему, а також проводять аварійні відновлювальні роботи. 

Економіка, 03.02.2023 11:31