Джо Байден. Джерело: Facebook

Демократи "вмовляють" Байдена знятися з виборів до п’ятниці: президент незворушний

Деякі представники Демократичної партії США продовжують наполягати, щоби нинішній президент Джо Байден відмовився від участі у виборах. Йому ніяк не можуть пробачити невдалий виступ під час першого туру дебатів із Дональдом Трампом.

Таку інформацію оприлюднило видання Axios. Журналісти зазначили, що деякі демократи хочуть, щоби всі, від колишнього президента США Барака Обами до лідерів Конгресу, "вмовляли" Байдена знятися з президентських перегонів до п'ятниці, 12 липня.

Медійники додали, що в той час, як Байден за підтримки першої леді Джил Байден та його засудженого сина Гантера заявляє, що ніщо, крім "божого промислу", не переконає його припинити свою передвиборчу кампанію, у демократів інші плани.

"Але за межами захисної бульбашки Байдена кількість демократів, що швидко зростає, планують більш "земне втручання". Вони хочуть, щоби всі, від Обами до лідерів Конгресу, переконували Байдена піти до п'ятниці", — зауважили автори статті.

Проте нинішній очільник Білого дому публічно та приватно стверджує, що здаватись не збирається. Під час суботньої розмови зі співголовами своєї національної кампанії він пообіцяв проводити більше часу, спілкуючись безпосередньо з виборцями, чи то в меріях, чи то на прес-конференціях.

Нагадаємо, опитування Bloomberg News/Morning Consult, яке проводили у семи ключових для виборів штатах за чотири дні після дебатів, засвідчило, що чинний президент Джо Байден відстає від свого суперника з Республіканської партії Дональда Трампа лише на два пункти у ключових штатах, хоча троє з десяти демократів вважають, що йому варто залишити перегони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.07.2024 07:33