Джо Байден. Джерело: Facebook

Нові результати опитування: Байден максимально наблизився до Трампа у передвиборчих рейтингах

Чинний президент Джо Байден відстає від свого суперника від Республіканської партії Дональда Трампа лише на два пункти у ключових штатах, хоча троє з десяти демократів вважають, що йому слід залишити перегони.

Про це свідчать дані опитування Bloomberg News/Morning Consult, яке проводили у семи ключових для виборів штатах за чотири дні після дебатів. 

Президент Джо Байден показав найкращі результати в опитуванні Bloomberg News/Morning Consult, присвяченому ваганням, навіть попри те, що виборці різко розкритикували його виступ на дебатах на тлі паніки в його партії.

Республіканець Дональд Трамп випереджає демократа Байдена лише на два відсоткові пункти, 47% проти 45%, у критичних штатах, необхідних для перемоги на листопадових виборах. Це найменший розрив із початку опитування у жовтні минулого року. Тепер Байден випереджає Трампа у Мічигані та Вісконсині. Він перебуває в межах статистичної похибки опитування в Аризоні, Джорджії, Неваді та Північній Кароліні та відстає найбільше у критичному штаті Пенсільванія.

Виборці штатів, що вагаються, вважали, що Байден погано виявив себе в дебатах: менше одного з п'яти респондентів заявили, що 81-річний чоловік був більш послідовним, психічно здоровим або домінівним учасником.

Результати опитування приземлилися, коли Демократична партія опинилася у надзвичайно скрутному становищі лише за кілька тижнів до свого номінаційного з'їзду. Тиснути на Байдена, щоб він відпустив делегатів, означало б відмовитися від кандидата, який уже перемагав Трампа і представляв свій провал на дебатах як останню невдачу в кар'єрі, відзначеній особистими трагедіями та трьома попередніми кампаніями у Білому домі.

Але опитування показує, що залишитися з Байденом означало б підтримати кандидата, щодо якого виборці мають глибокі побоювання, особливо щодо його віку та гостроти розуму. Майже троє з десяти демократів заявили, що Байден має вийти з перегонів — набагато більше, ніж 9% республіканців, які сказали, що Трамп має зробити те саме.

Як відомо, раніше президента США Джо Байдена закликали "закріпити свою спадщину", припинивши боротьбу за переобрання на другий термін. Про це йшлося в листі, який надіслали представники політичних донорів Демократичної партії.

Нагадаємо, 4 липня стало відомо, що Байден пройшов медичне обстеження після невдалого виступу на дебатах із кандидатом у президенти Дональдом Трампом. Журналісти зазначали, що лікар Білого дому провів лише короткий огляд Байдена через симптоми застуди, які у нього зберігаються. Цей огляд не включав серйозних тестів.

Також Джо Байден заявив, що не зніматиме свою кандидатуру з майбутніх президентських виборів у Штатах. Він готовий перемагати Дональда Трампа в цій кампанії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.07.2024 23:09