Фото: Telegram Володимира Зеленського

День Нацгвардії України: Залужний та Зеленський привітали захисників (відео)

У неділю, 26 березня, в Україні відзначають день Національної гвардії. Він встановлений відповідно до Указу президента від 18 березня 2015 року.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний привітав службовців Національної гвардії України з професійним святом та відзначив їхній внесок у спільну справу — прагнення здобути перемогу на полі бою з Росією. 

"Честь, мужність, закон — це ті поняття, які об'єднують всіх нацгвардійців. Але за вами — не тільки правопорядок і безпека. Щодня на полі бою ви здійснюєте подвиги, демонструєте, що вірність присязі і українському народу — це не просто порожні слова. Проявляєте неабияку стійкість і відвагу",  зазначив він у публікації під відео.

Залужний вказав, що ціною власного життя захисники України борються за свободу для кожного українця й з перших днів російської агресії демонструють вражаючий героїзм на найскладніших ділянках фронту.

"Пліч-о-пліч. Саме завдяки нашій єдності та відданості Батьківщині — ми непереможні",  підкреслив Головнокомандувач ЗСУ.

Також нацгвардійців привітав і президент Володимир Зеленський. Він зазначив, що Національна гвардія України стала одним із ключових елементів загальної системи захисту нашої держав.

"Із перших хвилин 24 лютого та протягом років війни на Донбасі – нацгвардійці проявляють справжню українську силу, роблять усе, щоб наша держава вистояла. Дякую вам за службу і сталевий характер!" — зазначив президент.

Нагадаємо, 21 березня Зеленський узяв участь у церемонії вшанування пам’яті захисників України, які загинули під час оборони та звільнення від російських окупантів села Мощун на Київщині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.03.2023 11:16