Фото: ВРУ

Комітет Ради завершив з поправками до законопроекту про мобілізацію. Що далі?

В комітеті Верховної Ради з національної безпеки та оборони розглянули понад 4200 правок до нового проекту закону про мобілізацію. На черзі — розгляд "комітетських правок". 

Про це сказав депутат від партії "Слуга народу" Юрій Здебський, пише Liga.net.

"Сьогодні завершили розгляд правок. І відсьогодні розпочали роботу над комітетськими правками, щоб законопроект почав працювати", — додав народний депутат.

Здебський не вказав терміни розгляду документу в сесійному залі Верховної Ради. Достеменно невідомо, чи розглянуть цей законопроект на найближчому пленарному засіданні ВР у квітні.

Раніше Верховна Рада зняла норми про обмеження права військових на свободу слова. Як повідомив нардеп від партії "Голос" Ярослав Железняк, до другого читання із законопроекту вилучили всі норми про заборону військовим поширювати певну інформацію в медіа та інтернеті.

Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстрували одразу два законопроекти про скасування повторного медогляду для обмежено придатних. Нардеп від "Слуги народу" Георгій Мазурашу пояснив, що частина обмежено придатних, які підуть проходити повторну військово-лікарську комісію, прогнозовано стануть жертвами корупційних схем, адже навіть з реально непридатних чоловіків будуть намагатися взяти якісь "гонорари" за офіційне визнання такими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 16:18