Фото: Гекай Акбулут. Джерело – Вікіпедія

Депутатку німецького Бундестагу заарештували в Туреччині: що відомо

На початку серпня при в'їзді до Туреччини тимчасово заарештували депутатку німецького парламенту Гекай Акбулут від партії Die Linke. Її звільнили через кілька годин.

Про це повідомляє Spiegel.

Інцидент стався 3 серпня в Анталії. Міністерство закордонних справ підтвердило, що знає про цей випадок. Згідно з наявною інформацією, посольство Німеччини в Анкарі та консульство в Анталії перебували "в дуже тісному контакті" з Акбулут. Федеральний уряд втрутився у процес й домігся її негайного звільнення.

Що відомо про арешт Гекай Акбулут

Акбулут народилася в Туреччині і є членом Бундестагу з 2017 року. Вона сама оприлюднила інформацію про інцидент у Twitter пізно ввечері в суботу. 

"Я тільки в аеропорту в Туреччині дізналася, що є ордер на мій арешт від прокуратури Кайсері", — написала вона.

У минулому політик з Мангейма виступала, серед іншого, за скасування заборони на діяльність Робітничої партії Курдистану.

РПК заборонена в Німеччині з 1993 року, а з 2002 року перебуває у списку терористів ЄС. Її лідер Абдулла Оджалан утримується на тюремному острові Імралі за державну зраду, вбивство і створення терористичної організації.

Наразі невідомо, за що її заарештували. Акбулут нічого про це не написала, а відповідні запити в Бундестаг і виборчі офіси депутатів залишалися без відповіді до вечора суботи.

Нагадаємо, у Туреччині назвали ймовірний час візиту президента Росії Володимира Путіна. Щоправда, остаточного погодження досі немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.08.2023 13:42