Фото: Служби державної безпеки Грузії

"Держпереворот у Грузії": у Центрі стратегічних комунікацій спростували "брехливі заяви"

У Центрі стратегічних комунікації та інформаційної безпеки прокоментували заяви спецслужб Грузії про нібито причетність України до підготовки заколоту в країні. Їх назвали брехливими і нежиттєздатними

Про це йдеться у повідомленні Центру у Telegram.
 
Там назвали брехливими заяви Служби державної безпеки Грузії, що у жовтні-грудні група осіб готує дестабілізацію в Грузії з метою зміни влади насильницьким шляхом — "за сценарієм українського Євромайдану". Мовляв, до цього причетні люди з оточення Міхеіла Саакашвілі. 

У Центрі стратегічних комунікацій зазначають, що на закиди силового блоку Грузії відповів речник МЗС України Олег Ніколенко. Він наголосив, що ця інформація не відповідає дійсності і, що нинішня грузинська влада вчергове намагається демонізувати Україну, аби вирішити свої внутрішньополітичні питання.

Зазначимо, у Службі безпеки Грузії заявили, що в країні готується "держпереворот за сценарієм "Євромайдану". Мовляв, певна група осіб, яка діє на території Грузії та за її межами, планує у жовтні-грудні цього року організувати дестабілізацію та цивільні заворушення, кінцевою метою яких є зміна влади насильницьким шляхом.

За їхньою інформацією, одним із авторів плану є заступник колишнього міністра внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі, а нині заступник голови військової розвідки України Георгій Лорткіпанідзе, а також особи грузинського походження, що перебувають у його підпорядкуванні, в тому числі колишній член охорони третього президента Грузії Михайло Батурин та член близького оточення Михайла Саакашвілі, командир чинного в Україні "Грузинського легіону" Мамука Мамулашвілі.

Варто наголосити, що такі характеристики для Євромайдану дає і російська пропаганда, називаючи його "держпереворотом", внаслідок якого влади позбавили Віктора Януковича.

Нагадаємо, Європейський Союз та Сполучені штати Америки закликають владу Грузії дотримуватися санкцій проти російської авіаційної галузі. Ці заяви пролунали після запровадження Росією безвізового режиму та скасування заборони на польоти між країнами.

Також радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Росія не зможе використовувати Грузію як майданчик для обходу введених проти неї санкцій. РФ повинна відчувати повну економічну ціну обмежень через агресію проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.09.2023 10:57