Фото: Служби державної безпеки Грузії

Україна різко відреагувала на заяву Грузії про "держпереворот за сценарієм Євромайдану"

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на заяви Служби державної безпеки Грузії про нібито причетність української влади до підготовки "держперевороту".

Про це у Facebook повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

За його словами, Київ звернув увагу на заяви представників грузинського силового блоку про нібито залученість української сторони до підготовки заколоту в Грузії. У МЗС заявляють, що ця інформація не відповідає дійсності.

"Нинішня грузинська влада вчергове намагається демонізувати Україну, аби розв'язати свої внутрішньополітичні питання. Українська держава не втручалася, не втручається і не планує втручатися у внутрішні справи Грузії", — наголосив речник.

Зазначимо, у Службі безпеки Грузії заявили, що в країні готується "держпереворот за сценарієм "Євромайдану". Мовляв, певна група осіб, яка діє на території Грузії та за її межами, планує у жовтні-грудні цього року організувати дестабілізацію та цивільні заворушення, кінцевою метою яких є зміна влади насильницьким шляхом.

За їхньою інформацією, одним із авторів плану є заступник колишнього міністра внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі, а нині заступник голови військової розвідки України Георгій Лорткіпанідзе, а також особи грузинського походження, що перебувають у його підпорядкуванні, в тому числі колишній член охорони третього президента Грузії Михайло Батурин та член близького оточення Михайла Саакашвілі, командир чинного в Україні "Грузинського легіону" Мамука Мамулашвілі.

Варто наголосити, що такі характеристики для Євромайдану дає і російська пропаганда, називаючи його "держпереворотом", внаслідок якого влади позбавили Віктора Януковича.

Нагадаємо, Європейський Союз та Сполучені штати Америки закликають владу Грузії дотримуватися санкцій проти російської авіаційної галузі. Ці заяви пролунали після запровадження Росією безвізового режиму та скасування заборони на польоти між країнами.

Також радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Росія не зможе використовувати Грузію як майданчик для обходу введених проти неї санкцій. РФ повинна відчувати повну економічну ціну обмежень через агресію проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.09.2023 20:55