Фото: Ентоні Блінкен. Джерело – Офіс президента України

Держсекретар США цього тижня відвідає Ізраїль: яка причина візиту

Цього тижня до Ізраїля прибуде Державний секретар США Ентоні Блінкен. Його місією стане звільнення всіх заручників, викрадених ХАМАСом.

Про це повідомляє Reuters. За даними джерела, Блінкен планує також відвідати Об’єднані Арабські Емірати.

"Секретар наголошуватиме на необхідності підтримувати збільшений потік гуманітарної допомоги в Газу, забезпечити звільнення всіх заручників і покращити захист цивільних осіб у Газі", — йдеться у повідомленні Державного департаменту США.

Своєю чергою високопоставлений чиновник Держдепу розповів, що Блінкен розповість, що хочуть бачити США в Газі, якщо Ізраїль зможе знищити ХАМАС. За даними джерела, після початку однієї з найкривавіших сторінок ізраїльсько-палестинського конфлікту Блінкен проводив серйозні дипломатичні дії з ізраїльськими та арабськими лідерами, щоб допомогти уникнути розширення війни.

Цього тижня він говоритиме про майбутнє Гази та необхідність постійного політичного вирішення давнього конфлікту. Очільник Держдепу виключив ізраїльську окупацію Гази, постійне переміщення її населення та зменшення території, хоча остаточного плану під час переговорів з арабськими державами, Ізраїлем і палестинськими лідерами ще немає.

Нагадаємо, 27 листопада Ізраїль та ХАМАС погодилися продовжити терміни перемир'я у Секторі Гази. Режим припинення вогню діятиме ще два дні.

Раніше начальник генерального штабу Армії оборони Ізраїлю Герці Халеві заявив, що армія оборони Ізраїлю продовжить військову операцію в Секторі Гази після закінчення нинішньої паузи. ЦАХАЛ і надалі здійснюватиме бойові дії "з усією рішучістю".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.11.2023 06:11