Фото: прес-служба ДПСУ

Держсекретар США Ентоні Блінкен відвідав позиції українських прикордонників (відео)

Державний секретар США Ентоні Блінкен 7 вересня зустрівся із головою Державної прикордонної служби України Сергієм Дейнекою та побував на позиціях українських прикордонників.

Про це повідомила прес-служба ДПСУ.  Сторони обговорили вже реалізовані проекти зі зміцнення потенціалу прикордонників та подальшу підтримку.

"На базі одного з підрозділів делегація Держдепартаменту США та Посольства США в Україні ознайомилася з завданнями прикордонного відомства та допомогою, що отримана Держприкордонслужбою в рамках спільних проектів", — йдеться у повідомленні.

Дейнеко подякував Блінкену за можливість особисто відвідати прикордонників та за потужну і послідовну підтримку народу України. Він відмітив високий рівень співпраці з Держдепартаментом та іншими інституціями США з якими нині реалізується 9 проєктів міжнародної-технічної допомоги.

"Я радий, що ми можемо спільно працювати заради того, щоб вберігати життя не дивлячись на всі ті жахи, які несе з собою російська агресія. Зараз ми не просто надаємо допомогу, тобто не тільки для боротьби з російськими загарбниками сьогодні, ми також передаємо допомогу для того, аби ви змогли побудувати ефективні Сили оборони майбутнього", — відмітив Блінкен.

У ході візиту Державному секретарю США продемонстрували екіпірування, яке було передано прикордонникам і яке не раз рятувало життя захисникам України. Окрім цього, оглядаючи передані медичні засоби Держсекретар США зазначив, що чудово розуміє на скільки важливо вчасно забезпечити медичну допомогу, адже і представники Держдепартаменту також проходять подібну підготовку, щоб вміти надавати первинну допомогу.

Делегати побачили озброєння, техніку, прилади нічного бачення та комплекси БПЛА, які в бойових діях використовують захисники кордону, уламки збитих ворожих ударних дронів та ракет, трофеї, що були захоплені у противника.

"Прикордонники є на всіх напрямках бойових дій. Ми разом з іншими українськими захисниками звільняємо нашу територію, нищимо ворога і наближуємо нашу спільну перемогу. І ми обов’язково переможемо, завдячуючи і вашій підтримці", — наголосив голова ДПСУ.

Блінкен відмітив чудову організацію з використання і застосування прикордонниками отриманої допомоги від Сполучених Штатів Америки. Він особисто сів за кермо бронеавтомобіля Roshel Senator MRAP, що надійшли підрозділам Державної прикордонної служби України в рамках реалізації проектів допомоги.

Нагадаємо, Ентоні Блінкен під час візиту до Києва 6 вересня прокоментував контрнаступ ЗСУ. Він заявив, що прогрес українських військових бачать усі партнери і "це дуже, дуже обнадіює".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.09.2023 17:58