Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Держспецзв'язку заявила про атаку російських хакерів на українські сайти

Російські хакери у неділю, 18 лютого, здійснили чергову атаку на кілька українських медіа. Ворог розмістив на сторінках цих ресурсів фейкову інформацію.

Про це інформує Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку).

Зокрема, хакерської атаки зазнали сторінки українських сайтів "Українська правда", Liga.net, "Апостроф" та "Телеграф".

"Росія продовжує інформаційну війну проти нашої держави. Сьогодні російські хакери здійснили чергову атаку на низку українських медіа та розмістили на їхніх ресурсів фейкову інформацію. Наші фахівці вже проводять дослідження вказаного інциденту", — повідомили у відомстві.

У Держспецзв'язку закликали у разі підозри на атаку одразу звертатися до фахівців команди. Зробити це можна електронною поштою: incidents@cert.gov.ua.

Що було раніше?

У неділю ввечері стало відомо, що невідомі зламали акаунт "Української правди" у Twitter та сайт Liga.net. Під час атаки на сторінках видавництв було викладено фейкову інформацію про Авдіївку, яку чотири місяці штурмували російські загарбники.

У видавництвах запевнили, вони не мають відношення до опублікованих постів, та зауважили, що їхні сторінки зламали невідомі.

Нагадаємо, за даними української розвідки, війська країни-агресорки посилюють заходи інформаційно-психологічного впливу на українців в окупації. Зокрема, ворог блокує трансляцію українських медіа та під'єднує до російського супутникового телебачення. Наразі росіяни встановили вже понад 18 тисяч відповідних пристроїв. Також у тимчасово окупованих українських громадах Донеччини загарбники переводять на власне програмне забезпечення та комунікаційні сервіси роботу окупаційних адміністрацій: йдеться, зокрема, про "Автоматизированное рабочее место госслужащего" та федеральну платформу "госвеб".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 19.02.2024 02:28