Фото: ілюстративне Джерело: Pixabay

Рашисти блокують трансляцію українських медіа та під’єднують окуповані території до росТБ, — розвідка

Війська країни-агресорки посилюють заходи інформаційно-психологічного впливу на українців в окупації. Зокрема, ворог блокує трансляцію українських медіа та під'єднує до російського супутникового телебачення.

Про це повідомила прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Аби перекрити канали доступу до інформації про реальну ситуацію на фронті, в Україні та світі, мешканців окупованих громад Херсонщини масово під’єднують до російського супутникового телебачення під назвою "русскій мір", — наголосили розвідники.

Наразі росіяни встановили вже понад 18 тисяч відповідних пристроїв. Також у тимчасово окупованих українських громадах Донеччини загарбники переводять на власне програмне забезпечення та комунікаційні сервіси роботу окупаційних адміністрацій: йдеться, зокрема, про "Автоматизированное рабочее место госслужащего" та федеральну платформу "госвеб".

"Водночас московити розширюють мережу покриття російського мобільного зв’язку: у 2023-24 роках на Донеччині встановили понад 700 базових станцій, а на Херсонщині — понад 200, що становить понад 85% усього мобільного покриття в окупованому регіоні", — додали у ГУР.

Нагадаємо, раніше очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров заявляв, що російські загарбники влаштовують експерименти на дітях у Запорізькій області. Вони заявили про створення на тимчасово окупованому регіоні "інноваційно-освітньої території".

Крім того, у тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області рашисти пропонують батькам, які є громадянами України, гроші, якщо ті віддадуть своїх дітей до місцевих шкіл.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.02.2024 17:37