Фото: УП

Верещук закликала українців в окупації не брати російських паспортів

Минулого тижня в РФ ухвалили черговий указ, спрямований на подальше обмеження прав українців на тимчасово окупованих територіях. Окупанти вимагають оформлювати паспорти Російської Федерації.

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала українців, які живуть під окупацією, не брати російських паспортів. 

Як йдеться у повідомленні, міністерство 1 травня знову звернулося до російської сторони та Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Україна вимагає відкрити гуманітарні коридори для того, щоб українці могли виїхати на підконтрольну уряду територію. 

"Росіяни не випускають українців з ТОТ на підконтрольну територію в порушення міжнародного права та всупереч елементарним гуманітарним міркуванням", — зауважила Ірина Верещук. 

Українцям, які залишаються жити в окупації, посадовиця радить не брати російських паспортів та не співпрацювати з окупантами. За можливості, потрібно намагатися виїхати до України.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявляв, що українці на тимчасово окупованих територіях задля збереження власного життя можуть брати російський паспорт

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2023 16:29