Фото: Pixabay

Деякі регіони накриють дощі з мокрим снігом: де очікувати негоди у неділю

У неділю, 18 лютого, погода в Україні буду хмарною з проясненнями. У деяких регіонах очікуються дощі з мокрим снігом.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

За прогнозом синоптиків, вночі у західних, північних та центральних областях, вдень в Україні невеликий дощ та мокрий сніг. У південній частині вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с. 

Температура вночі від +2°C до -3°C, у східних областях -3...-8°. Вдень стовпчики термометрів показуватимуть у середньому +1...+6°C, а на Півдні країни та Закарпатті +5...+10°C.

У Києві також прогнозуються дощі з мокрим снігом. Температура повітря вночі коливатиметься у межах 0°…+2°C, а вдень становитиме +3°…+5°C.

Раніше кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич повідомляв, що останній місяць зими в Україні буде досить теплим, однак з температурними гойдалками. Вже з другої половини лютого стовпчики термометрів часто підійматимуться вище нуля. Проте очікуються хуртовини, штурмові вітри та навіть грози.

Нагадаємо, протягом 2023 року у Києві зафіксували майже 50 температурних рекордів. Середньорічна температура у столиці становила +10,8°C. Цей показник на 1,8°C перевищує кліматичну норму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.02.2024 20:54