Фото: ГазПравда

Деякі українці можуть не платити за розподіл газу: названо умови

Усі домогосподарства зобов'язані щомісяця платити за розподіл газу. Однак законодавчо передбачені випадки, коли цього можна не робити. 

Правовою підставою не платити за доставку газу є лише офіційне від’єднання споживача від газопостачання, повідомляє Нацкомісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Додатково, згідно з роз’ясненнями НКРЕКП, в умовах дії воєнного стану від оплати послуг розподілу природного газу звільнено тих, у кого в результаті російської агресії:

  • була пошкоджена розподільча інфраструктура і це унеможливило виконання зобов’язання облгазів щодо забезпечення цілодобового доступу до газорозподільної системи;
  • було пошкоджено об’єкт газоспоживання споживача та/або його внутрішньобудинкову систему газопостачання, що призвело до неможливості використання споживачем свого права користуватися послугами розподілу природного газу.

Нагадаємо, днями у парламенті повідомили, що в окремих областях України опалювальний сезон може завершитись швидше. Це може статись вже 20 березня через сприятливі погодні умови.

Раніше українцям розповіли, як сплачувати рахунки за світло без комісії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 19.03.2023 19:11