Фото: slovoidilo.ua

В Україні планують швидше завершити опалювальний сезон: названо дату

В окремих областях України опалювальний сезон може завершитись швидше. Це може статись вже 20 березня через сприятливі погодні умови.

Таку заяву зробив голова енергокомітету Верховної ради Андрій Герус.

"В Україну поступово приходить тепла весняна погода. Враховуючи прогноз погоди, з понеділка у деяких регіонах можна завершувати опалювальний сезон та зекономити енергоресурси, зокрема газ", — заявив Герус.

Він запевнив, що внаслідок потепління в Україні суттєво знижується споживання електроенергії та збільшуються денні профіцити. Це відбувається через зростання генерації сонячних електростанцій.

Герус також нагадав, що через пошкодження мереж з'явились обмеження у подачі електроенергії у Києві, Харкові, Житомирі, Одесі.

"Це ще раз підкреслює актуальність ідеї розподіленої генерації - електростанції мають бути максимально наближені до зон споживання. У випадку міст — це дахи будинків, які можуть використовуватися для СЕС", — підкреслив глава енергокомітету.

Крім того, Герус повідомив, що НАК "Нафтогаз України" планує підготуватися до наступного опалювального сезону шляхом накопичення газу українського видобутку.

Нагадаємо, у частині Голосіївського, Святошинського, Шевченківського та Солом'янського районів столиці відбуваються відключення відповідно до стабілізаційних графіків. Такі ж графіки були застосовані у частині Бучанського, Обухівського та Фастівського районів Київської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.03.2023 17:05