Фото: Досьє

Диктатор боїться? Путін почав пересуватись бронепоїздом (фото)

Російський диктатор Володимир Путін з початку повномасштабного вторгнення в Україну все частіше користується бронепоїздом. Вартість бронепоїзда становить приблизно 1 млрд російських рублів.

Про це повідомляється у розслідуванні Центру "Досьє".

"Після початку війни він їздить на ньому дедалі частіше – особливо у свою улюблену резиденцію на Валдаї", — пише видання.

Зазначається, що Путін переміщується на бронепоїзді з міркувань безпеки. На відміну від літаків, поїзд складніше відстежити, оскільки сервісів для трекінгу пасажирських поїздів у режимі реального часу немає. Крім того, дві резиденції глави Кремля, куди він навідується, розташовані на узбережжі Чорного моря, де польоти обмежені через війну.

Розслідувачі встановили, що у бронепоїзді Путіна є вагон зі спальнею і робочим кабінетом, вагон для супроводжуючого персоналу і вагон для спецзв'язку. Зовні він практично не відрізняється від інших пасажирських потягів, хоча конструкція інша. Замість чотирьох осей у нього шість, замість одного локомотива — кілька, на даху — спецобладнання.

За даними ЗМІ, спецпоїзд, що підпадає під опис, належить компанії Гранд Сервіс Експрес, якою володів офшор, пов'язаний із соратником президента РФ Юрієм Ковальчуком, і його знайомим – бізнесменом Михайлом Рабіновичем.

Нагадаємо, днями стало відомо, що російський диктатор Володимир Путін ледь не потрапив в авіакатастрофу. Літак президента РФ ледь не розбився, здійснюючи посадку

Політика, 13.02.2023 17:34