Володимир Путін, Джерело: росЗМІ

Диктатор Путін уперше публічно підтвердив, що знову йде в президенти Росії

Російський диктатор Володимир Путін уперше публічно підтвердив, що вп'яте візьме участь у так званих "виборах" президента Росії. Таку обіцянку у п’ятницю, 8 грудня, він дав "спікеру парламенту "ДНР".

Про це повідомили російські пропагандистські медіа.

У Кремлі відбувалася церемонія до "Дня герої Вітчизни". У процесі цього дійства спікер так званого "парламенту "ДНР" Артем Жога звернувся з проханням до диктатора взяти участь в майбутніх виборах президент. Останній відповів згодою.

Таким чином російський диктатор Володимир Путін оголосив, що буде висуватися на новий президентський термін 2024 року.

Учора, 7 грудня, Рада федерації Росії призначила дату проведення виборів президента. Вони відбудуться 17 березня 2024 року.

"По суті, цим рішенням дається старт початку передвиборчої кампанії", — заявила спікер верхньої палати парламенту Валентина Матвієнко.

За російським законодавством, вибори президента призначає Рада федерації не раніше, ніж за 100 днів, і не пізніше, ніж за 90 днів, до дня голосування.

Нагадаємо, що 2 грудня президент України Володимир Зеленський закликав не визнавати результатів майбутніх виборів президента Російської Федерації. Український лідер в інтерв'ю виданню Associated Press поставив під сумнів демократичність голосування в Росії, яке заплановане на березень 2024 року. За його словами, він "дуже хотів би, щоб західний світ сам розумів", що підсумки виборів у РФ будуть нелегітимними.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.12.2023 13:52