Фото: "РИА Новости"

Директор ЦРУ минулого тижня таємно зустрічався з Зеленським у Києві, — WP

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс наприкінці минулого тижня таємно приїжджав до Києва. В українській столиці він мав зустріч з президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомив The Washington Post із посиланням на джерела.

Видання зазначає, що директор ЦРУ зустрічався із президентом України, щоб поінформувати про свої очікування щодо військових планів Росії на найближчі тижні та місяці.

Під час зустрічі, за даними The Washington Post, Зеленський і представники Головного управління розвідки Міноборони України обговорювали, як довго США і Захід зможуть надавати допомогу ЗСУ після того, як республіканці отримали більшість у Палаті представників Конгресу.

Джерела видання вказали, що Бернс зі свого боку наголосив на "гостроті моменту" на полі бою і визнав, що допомогу в якийсь момент буде важче отримати.

Наголошується, що приїзд Бернса дав розуміння українській владі, що адміністрація Байдена продовжуватиме всіляко допомагати Україні, а 45 мільярдів доларів екстреного фінансування для України, ухвалених Конгресом у грудні, вистачить щонайменше до липня або серпня".

Нагадаємо, 19 січня Сполучені Штати Америки оголосили про виділення Україні нового пакета військової допомоги на суму 2,5 мільярда доларів. Він містить сотні бронетехніки, критично важливу підтримку для протиповітряної оборони України та інші важливі засоби.

Колишній командувач армії США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес вважає, що Збройні сили України переможуть на болі бою завдяки трьом видам зброї

Війна, 20.01.2023 10:20