Фото: "Громадське радіо"

Директорка Музею Голодомору подала позов до суду через цькування в мережі

Виконувачка обов'язків гендиректорки Музею Голодомору Леся Гасиджак подала до суду позов про захист гідності та ділової репутації. Вона судитиметься з юристом Климом Братківським через цькування в соцмережах.

Про це Леся Гасиджак написала у Facebook.

За її словами, цей позов — це не тільки відстоювання честі, а й підтримка інших жінок і чітка позиція: змовчати — це розв'язати руки новим хейтерам.

"Позовна заява (відповідач — Братківський Клим Сергійович) про захист гідності та ділової репутації, визнання інформації дискримінаційною та недостовірною та відшкодування шкоди — вже в Голосіївському районному суді Києва", — йдеться в повідомленні.

Гасиджак представляє у суді організація "ЮрФем: підтримка".

У липні виконувачку обов’язків директора Національного музею Голодомору-геноциду Лесю Гасиджак обурив пост користувача соцмереж Клима Братківського стосовно її надмірної ваги і посади, яку вона обіймає. Братківський, ймовірно, розкритикував зовнішність в.о.директорки музею. 

Леся Гасиджак подала судовий позов через цькування в інтернеті

Скріншот з соцмереж

Після публікації розгорілася дискусія. Значна частина користувачів стала на захист жінки. Але й були такі, які висміювали її. Леся Гасиджак тоді заявила, що має намір притягнути до відповідальності Братківського за цькування.

Нагадаємо, в грудні торік в Україні набрав чинності закон №2806-ІХ, яким встановлюється адміністративна відповідальність за мобінг (цькування та приниження працівників на роботі).

Термін "мобінг" застосовують для визначення недоброзичливих чи ворожих міжособистісних відносин на роботі. Це психологічний терор, переважно груповий, який проявляється у  цькуванні працівників з боку колег, підлеглих або керівництва. Таке цькування містить постійні негативні висловлювання на адресу працівника, його соціальну ізоляцію всередині організації, або ж поширення образливих пліток.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.10.2023 21:59