Фото: російські ЗМІ

"Дістанемо нелюдів з того світу": СБУ розслідує вбивство українського полоненого

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування воєнного злочину за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України. Йдеться про вбивство військовополоненого, яке вчинили російські окупанти.

Про це повідомили у прес-службі СБУ. 

Відзначимо, 11 квітня в мережі з’явилось відео, як російські загарбники жорстко катують українського полоненого та відрізають йому голову. На момент страти він, ймовірно, був ще живий.

"Ми знайдемо цих нелюдів. Якщо треба буде — дістанемо всюди, де б вони не були: з-під землі чи з того світу. Але за скоєне вони точно понесуть покарання", — наголосив очільник СБУ Василь Малюк.

Що відомо про страту українського військового?

Відео в мережі з'явилося 11 квітня 2023 року. Проте, ймовірно, було записане раніше, з огляду на кількість зелених рослин у кадрі. На ньому російський окупант використовує ніж, аби відтяти голову українського військового. Голос на початку відео підтверджує, що жертва могла бути живою, коли розпочалася страта.

Після публікації відео в соцмережах голова Офісу президента Андрій Єрмак відреагував на новий злочин окупантів, зазначивши, що за все буде відповідь та відповідальність. 

Аналітики припускають, що такі жорстокі відео потрапляють в мережу, якщо співучасник злочину втік або зрадив. Відео могли також знайти в телефоні вже ліквідованого командира і вирішили викласти в мережу.

Нагадаємо, раніше окупанти розстріляли українського полоненого Олександра Мацієвського після фрази "Слава Україні". Це непоодинокий випадок у цій війні. Окупанти систематично скоюють воєнні злочини, порушуючи закони та звичаї війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 12.04.2023 10:42