Фото: АрміяInform

Для чого Росія запускає ракети поблизу кордону інших країн: роз'яснення ЗСУ

Російські терористи навмисно здійснюють пуски ракет по території України поблизу інших держав. Це робиться для того, щоб провокувати Україну до їхнього збиття, внаслідок чого уламки можуть падати на території інших держав.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Зрозуміло, що, запускаючи через територію Білорусі чи Молдови, вони намагаються якомога ближче до кордону пускати ракети, щоб відпрацьовувала наша система ППО", — сказав він.

Ігнат зауважив, що уламки ракет можуть летіти ще 10 км, а то й більше, падаючи на територію суміжних держав.

"Вони це прекрасно розуміють і спеціально провокують на такі дії. Тому це ще один образ цинічного російського керівництва, яке робить такі провокації", — додав Ігнат.

Нагадаємо, черговий масований ракетний удар РФ по Україні розпочався ввечері 9 лютого. За даними ЗСУ, до 12:00 10 лютого Росія випустила понад 100 ракет. Вибухи чули у Києві, Харкові, Кривому Розі, Хмельницькому, Вінниці, Івано-Франківську, а також у Львівській, Одеській, Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях.

У період із 21:50 9 лютого до 12:00 10 лютого РФ випустила 71 крилату ракету та до 35 ракет комплексу С-300. Водночас ворог застосував сім ударних БпЛА типу Shahed.

Президент Володимир Зеленський прокоментував масований ракетний обстріл 10 лютого. Гарант наголосив, що російські ракети на території Молдови та Румунії — це виклик НАТО, колективній безпеці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2023 15:48