Денис Шмигаль. Джерело: kmu.gov.ua

Для деяких споживачів не діятимуть графіки відключень світла: кого це торкнеться

Для споживачів, які використовують щонайменше 80% електроенергії власного виробництва, графіки відключень не застосовуватимуть. Таке рішення прийняли на засіданні уряду 6 серпня.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Для споживачів, що використовують не менше 80% електроенергії власного виробництва, не діятимуть графіки вимкнень. Сьогодні ухвалили відповідне рішення", — заявив він.

Очільник українського уряду пояснив, що таким чином "держава стимулює енергетичну автономію бізнесу". Для забезпечення належного рівня підготовки до зимового періоду, також запровадили пакет програм і заходів для прискорення розбудови децентралізованої генерації.

"Це кредити бізнесу і громадянам на створення альтернативної енергетики, безмитне ввезення енергообладнання, спрощення бюрократичних процедур для запуску генераційних установок. Продовжуємо цю роботу в постійному режимі", — додав Шмигаль.

Варто зазначити, що громадяни України можуть оформити безвідсотковий кредит на покупку сонячних або вітрових електростанцій із системами зберігання електроенергії. Це допоможе споживачам стати енергонезалежними.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила, що роботу української енергосистеми вдалося стабілізувати завдяки цілодобовій роботі енергетиків. До її відновлення долучилися усі енергетичні компанії країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.08.2024 16:05