Колаж: TrueUA

Чи повернеться Україна до графіків відключення світла: відповідь Міненерго

Через неможливість чітко спрогнозувати, чи повернеться велика спека, некоректно робити прогнози щодо повернення до графіків відключення світла.

Про це заявив заступник міністра енергетики України Микола Колісник в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Він зазначив, що аномальна спека є одним із факторів збільшення споживання електроенергії та впливає на стабільність роботи енергосистеми. Така тенденція спостерігалася в Україні в липні.

"Давати прогнози щодо повернення до графіків зараз некоректно, тому що варто враховувати, наскільки ця спека буде тривалою чи буде охоплювати всю Україну, чи територіально, беручи до уваги, чи це температура в обід, чи окремо", — пояснив заступник міністра енергетики.

Колісник додав, що для енергетиків важливим фактором залишається споживання електроенергії. Тому українців системно закликають економно споживати світло, зокрема, в пікові години — з 07:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

"Це дає можливість збалансувати енергетичну систему. Тому закликаємо — споживайте відповідально, а енергетики зі свого боку роблять все можливе 24/7, щоби система працювала у стабільному режимі", — наголосив Микола Колісник.

Нагадаємо, 3 серпня голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький розповідав, що Україна намагається збільшити технічні можливості для постачання електроенергії з Європи. Зокрема, тривають переговори з Польщею. Однак є проблеми з пропускною спроможністю ліній електропередач.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.08.2024 12:51