Фото ілюстративне зі соцмереж

Українці можуть отримати безвідсотковий кредит на покупку сонячних електростанцій: як оформити

Громадяни України можуть оформити безвідсотковий кредит на покупку сонячних або вітрових електростанцій із системами зберігання електроенергії. Це допоможе споживачам стати енергонезалежними.

Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики України.

Так, фінансова підтримка надається фізичним особам, які встановлюють у власних домогосподарствах генерувальні установки, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел. Держава повністю компенсує відсоткову ставку по кредиту на покупку устаткування — сонячних або вітрових електростанції із системами зберігання.

Умови надання кредиту:

  • процентна ставка — 0%;
  • термін кредитування — 10 років;
  • сума кредиту — до 480 тисяч гривень.

Як отримати кредит?

Для отримання кредиту громадянин України має звернутися до одного з банків-партнерів програми. До них відносяться: АТ КБ "ПриватБанк", АТ "Ощадбанк", АБ "Укргазбанк",  АТ "Сенс Банк", АТ "Глобус". Кількість банків-партнерів збільшуватиметься, завдяки співпраці з Фондом розвитку підприємництва.

Для отримання кредиту необхідні такі документи:

  • паспорт громадянина України;
  • ідентифікаційний код;
  • довідка про доходи;
  • документи на обладнання, яке плануєте придбати.

У разі дотримання всіх вимог банку заявник отримає кредит. Після чого можна придбати обладнання та оплатити монтажні роботи, а також ввести його в експлуатацію.

У міністерстві зазначили, що компенсація до 0% річних розпочинається з моменту запуску системи (введення в експлуатацію). Електростанцію можна використовувати для власних потреб або продажу електроенергії.

Як оформити кредит на покупку сонячних електростанцій

Як оформити кредит на покупку сонячних електростанцій

Як оформити кредит на покупку сонячних електростанцій. Фото: Міненергетики

Нагадаємо, що 20 липня в Україні запрацювала урядова телефонна лінія "Струм". За номером 15-49 українці можуть цілодобово та безплатно отримати консультації з енергетичних питань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 06.08.2024 02:26