Фото: Telegram Ігоря Клименка

Поліція у школах й системи безпеки у торгових центрах: у МВС анонсували нововведення для українців

Питання системи безпеки у кожному населеному пункті України є одним із базових під час війни та після її завершення. Міністерство внутрішніх справ спільно з президентом України розробили безпекові проекти для кожної громади.

Про це повідомив глава МВС Ігор Клименко.

Він зазначив, що безпекові проекти в громадах стали однією з тем Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України. Зокрема, учасники обговорили важливість контролю за обігом зброї, функціонування блокпостів, робота кримінальної поліції.

"Ми щодня працюємо над тим, щоб громадяни почували себе у безпеці в будь-якому регіоні", — запевнив Клименко.

Також приділили увагу безпеці у закладах освіти. За словами міністра, 500 поліціянтів забезпечать охорону правопорядку, взаємодію з адміністраціями шкіл, пропускний режим. 

За завданням президента МВС готується створити системи безпеки у місцях скупчення людей — торгових центрах, об’єктах інфраструктури, в закладах охорони здоров’я.

До того ж у населених пунктах мають запрацювати центри безпеки, в яких перебуватимуть поліціянти, рятувальники, медики.

"Це посилить комунікацію між екстреними службами, дозволить швидше реагувати на виклики та надавати допомогу громадянам", — наголосив міністр внутрішніх справ.

Особливу увагу приділили ветеранам війни. "Разом із місцевими органами влади маємо приділити достатню увагу кожному Герою, який повертається з фронту. Це реабілітація, соціальна підтримка, адаптація до мирного життя", — додав Клименко.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський звернувся до українських чиновників із закликом більше працювати над перемогою України. Він попередив, що тепер ретельніше контролюватиме ситуації в областях та громадах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.12.2023 20:42