Фото: armyinform.com.ua

"Для нас це дуже вигідно": Буданов розповів про користь рейдів російських добровольців для ЗСУ

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що на сьогодні рейди російських добровольців на територію РФ є вигідними для української армії.

В ефірі телемарафону голова ГУР пояснив, що такі рейди змогли відвернути ворожі сили на фронті для оборони прикордонних російських рубежів.

"Коли зміниться ситуація більше на фронті, їм, думаю, стане легше просуватися далі і досягати своєї мети. Станом на зараз для нас дуже вигідно, що вони змогли розтягнути угруповання, відвернути сили на фронті на оборону своїх прикордонних рубежів", — сказав він.

Посадовець наголосив, що російські добровольці воюють за свою державу. 

"Стосовно діяльності ЛСР, РДК, "Сибір" і інших добровольчих формувань – вони воюють за свою державу. Дещо їм вдається, дещо не вдається, але вони не полишають своєї роботи. Це другий рік поспіль в одному і тому самому місці відбуваються події, що говорить про систематичність їх підходу", — зауважив Буданов.

До того ж, за його словами, коли радикально почнуться зміни на фронті, і Росія буде змушена відступати, російські добровольці також зроблять свою справу. Водночас наразі вони не зможуть зі зброєю дійти до Москви.

"Зараз вони до Москви, на жаль, зі зброєю в руках не зможуть дійти. У цьому я впевнений. Але з часом, коли ситуація буде це дозволяти, вони свою роль ще зіграють", — заявив він.

Нагадаємо, раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявляло, що на ділянках кордону, яку проривали російські добровольці, окупанти розпочали тренувати новобранців та готувати укріплення. Таким чином Росія розпочала зміцнювати свої рубежі, побоюючись нових наступів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.03.2024 14:40