Російські добровольці, які налякали Кремль. Джерело: lrt.lt

Росія зміцнює кордони: у Кремлі панічно бояться нових рейдів добровольців

На ділянках кордону, яку проривали російські добровольці, окупанти розпочали тренувати новобранців та готувати укріплення. Таким чином Росія розпочала зміцнювати свої рубежі, побоюючись нових наступів.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Українські розвідники зазначили, що заходи зі зміцнення ділянок російського кордону у Бєлгородській, Курській, Брянській областях держава-агресор активізувала після рейдів "Сибірського батальйону", "Російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода Росії".

Особовий склад угруповань військ Росії "Курськ", "Брянськ" і "Бєлгород" тренують виявляти та боротися з диверсійно-розвідувальними групами, вести штурмові дії в умовах міської забудови, охороняти та обороняти об’єкти критичної інфраструктури.

Вишкіл новобранців для посилення прикордонних російських регіонів окупанти проводять, зокрема, в окупованому Маріуполі й інших окупованих містах України. Також противник зміцнює, вдосконалює та маскує укріплення у Бєлгородській, Курській, Брянській областях та намагається збільшити там кількість засобів боротьби з дронами, РЕБ та ППО.

Зокрема, до Курської області планують перемістити підрозділи п’ятої зенітно-ракетної бригади ворога, яка нині перебуває на окупованій території Луганської області. До того ж інженерні підрозділи росіян збільшують географію мінно-вибухових загороджень у прикордонних областях.

У Головному управлінні розвідки також зазначили, що серед місцевого населення цих областей зростає рівень невдоволення діями муніципальних чиновників, влади в Кремлі та російських пропагандистів, які рекомендують мешканцям прикордоння "терпіти" та поринути у скорботу за вбитими під час теракту у Підмосков'ї росіянами.

Інфографіка: Головне управління розвідки

Інфографіка: Головне управління розвідки

Нагадаємо, що російський літак скинув ще один смертоносний снаряд на територію Бєлгородської області. Фугасну авіабомбу виявили в районі села Безсонівка 27 березня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.03.2024 19:57