Фото: "Укренерго"

В "Укренерго" зробили невтішний прогноз щодо енергетичної ситуації до кінця липня

У наступні кілька тижнів та до кінця липня ситуація в енергосистемі України буде набагато важчою, ніж сьогодні. Відтак, варто очікувати ще довших графіків відключень світла.

Про це в ефірі "Суспільного" повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Треба готуватися до того, що десь місяць-півтора графіки будуть з нами, будуть присутніми у нашому житті. І вони можуть бути, особливо у вечірні години, в години пікового споживання, скажімо так — досить суттєвими", — сказав Кудрицький.

За словами посадовця, зокрема з 11:00 до 23:00 графіки відключень будуть дещо більшими, ніж у решту часу доби, і так триватиме приблизно до кінця липня. 

"Глобально в нас на тривалість відключень, на величину дефіциту впливають три фактори. Це ремонти атомних електростанцій, які традиційно проводяться влітку. Це величини імпорту. І це погода, яка впливає на споживання", — додав Кудрицький.

До того ж, як наголосив голова правління НЕК "Укренерго", на сьогодні в українській енергетиці є дві основні потреби:

  • відновити до опалювального сезону ті електростанції, які були пошкоджені російськими обстрілами, здебільшого ТЕС — тут має вистачити ресурсу від міжнародних партнерів;
  • побудувати нову генерацію. Тут треба розраховувати не стільки на публічні фонди, скільки на приватні інвестиції.

Нагадаємо, 17 червня в Україні графіки відключень електроенергії діятимуть майже всю добу. Причина впровадження графіків відключень — прогнозоване зростання споживання електроенергії на початку робочого тижня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.06.2024 21:55