Фото: соцмережа X Жан-Ноеля Барро

До Києва прибув важливий гість із Франції

У суботу вранці, 19 жовтня, міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро прибув з візитом до Києва. Він зустрінеться з українським колегою Андрієм Сибігою під час дводенного візиту до української столиці та підтвердить "підтримку України Францією".

Про це повідомляє Leparisien. Це перший візит Барро до України. 

"Сьогодні я їду в Україну. Підтримуйте, знову і знову, спротив України російській агресії", — заявив міністр у соцмережі X у п’ятницю ввечері.

Цієї п’ятниці в ефірі радіо France Inter він заявив, що їде в Україну, щоб "донести голос Франції, щоб нагадати нам, що Франція не відвернеться від жодної кризи". "Сказати, що на карту в Україні поставлено безпеку нашого континенту, включно з продовольчою та енергетичною безпекою", — заявив він.

Як зазначає Leparisien, візит Жана-Ноеля Барро дозволить "міністру ще раз підтвердити підтримку Францією України, обговорити з українською владою План перемоги України, ситуацію на фронті, а також умови життя мирних жителів і українських солдатів".

Цікаво, що це перший візит Жана-Ноеля Барро в Київ на посаді міністра закордонних справ Франції. Він очолив відомство у вересні, коли прем'єр Мішень Барньє сформував новий французький уряд.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський відвідував Париж. У Єлисейському палаці він провів зустріч з лідером Франції Еммануелем Макроном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 19.10.2024 10:52