На фото: Жан-Ноель Барро. Джерело: скриншот з відео

Очільник МЗС Франції прибуде до України: названо дату

Очільник міністерства закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро цими вихідними відвідає Україну. Міністр має вилетіти до України сьогодні та провести тут вихідні.

Як повідомляє видання Le Monde, про це міністр заявив у п'ятницю, 17 жовтня, в ефірі телеканалу France Inter. 

Також у нього запланована зустріч з очільником МЗС України Андрієм Сибігою. Барро зауважив, що Париж не відвернеться від жодної кризи.

"Я їду в Україну, щоб донести голос Франції, нагадати, що Франція не відвертається від жодної кризи, сказати, що на карту в Україні поставлена безпека нашого континенту, включаючи продовольчу та енергетичну безпеку", — заявив Барро.

За його словами, на кону в Україні стоїть також "гуманітарна катастрофа". Міністр зауважив, що присвятить частину цієї поїздки долі українських дітей, зокрема тих, які були викрадені та депортовані росіянами.

Барро також додав, що, якщо Київ капітулює перед Москвою, "це буде освяченням права найсильнішого". Міністр наголосив, що його країна не зможе з цим змиритися. 

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський відвідував Париж. У Єлисейському палаці він провів зустріч з лідером Франції Еммануелем Макроном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.10.2024 13:35