Фото: Офіс президента

До комюніке Саміту миру приєдналася ще одна африканська країна, — Зеленський

До комюніке першого Саміту миру, який відбувся у Швейцарії 15-16 червня, приєдналася ще одна африканська країна. Свої підписи під документом поставила Малаві.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Ще одна африканська країна, Малаві, сьогодні приєдналася до першого підсумкового комюніке Саміту миру", — написав гарант у мережі Х.

Зеленський підкреслив, що "кількість миролюбних держав, які об'єднують глобальні зусилля з відновлення міжнародного правопорядку на основі Статуту ООН, неухильно зростає".

"Я вдячний Малаві за те, що вони висловили свою думку. Ми продовжуємо працювати над втіленням Формули миру в життя та збільшенням міжнародної підтримки комюніке Саміту миру, а також досягненням справедливого миру для України, Європи та світу", —підсумував Зеленський.

Варто зазначити, що з 15 по 16 червня у Швейцарії відбувся Саміт миру. У ньому взяли участь представники понад сотні країн світу і низки міжнародних організацій. Сторони обговорили шляхи реалізації положень формули миру, яку запропонував Володимир Зеленський. За підсумками Саміту країни та організації, які брали у ньому участь, підписали підсумкове комюніке. Документ, зокрема, передбачає необхідність контролю України над Запорізькою атомною електростанцією та обміну полоненими всіх на всіх.

Нагадаємо, 16 червня під час прес-конференції за результатами Саміту миру у Швейцарії Зенський повідомляв, що наступна зустріч у такому форматі має відбутися потягом декількох місяців, а не років, адже Україна не має часу на довготривалу роботу. Очільник держави додав, що на сьогодні вже є низка країни, які хочуть прийняти другий Саміт миру у себе. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.06.2024 21:05