Фото: Вікна

До програми "єВідновлення" зможе доєднатися бізнес: деталі

До програми державної допомоги "єВідновлення" зможе доєднатися бізнес, який займається продажем будівельних матеріалів та наданням послуг з ремонту житла. Це стало доступним від понеділка, 5 червня.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Зокрема, такий бізнес має працювати за наступними MCC-кодами продавця:

  • 1520: генеральні підрядники — житлове і торгове будівництво;
  • 5211: магазини будівельних матеріалів та пиломатеріалів;
  • 5231: магазини скла, фарби та шпалер.

Як подати заяву на участь в програмі?

Для участі в програмі уповноважена особа компанії має заповнити заявку на порталі "Дія". Для цього потрібно перейти на порталі в "Послуги", далі "Підприємництво" та обрати "Приєднатися до єВідновлення як бізнес".

Статус розгляду заяви можна буде відстежувати в реальному часі в кабінеті на порталі "Дія". Повідомлення про приєднання до програми прийде на електронну пошту, зазначену уповноваженою особою. Окрім цього, додаткову інформацію можна отримати, звернувшись на спеціальну урядову гарячу лінію 1545 або чат-боти Урядового контактного центру.

Що таке "єВідновлення"

Це нова послуга, яка компенсуватиме українцям деякі витрати на зруйноване під час війни житло. Кошти на ремонт квартири, будинку чи, наприклад, кімнати в гуртожитку можна отримати через застосунок "Дія". Суму допомоги визначить комісія після підрахунку обсягів пошкоджень. Максимально на відновлення одного об’єкта — 200 тисяч гривень. Їх можна витрати на будівельні матеріали чи послуги підрядників.

Першочергово фінансову допомогу за програмою "єВідновлення" отримають учасники бойових дій, сім’ї загиблих військовослужбовців, мобілізовані українці, багатодітні сім’ї, опікуни та патронатні вихователі дітей-сиріт й люди з інвалідністю І та ІІ груп. Відзначимо, громадяни, які вже відремонтували своє житло, наразі не можуть претендувати на державну допомогу.

Детальніше про "єВідновлення", умови участі та обмеження можна почитати за посиланням: https://erecovery.diia.gov.ua/.


Фото: Мінцифри

Нагадаємо, у перший день роботи програми "єВідновлення" стався збій, оскільки система не витримала навантаження. За перший тиждень роботи програми українці подали понад 10 440 заяв про виплату допомоги. Понад 56% заяв стосуються допомоги щодо відновлення квартир, 43,4% — приватних будинків та менш як 1% — інших житлових приміщень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 06.06.2023 20:04