Фото: Freepik

Українці надіслали тисячі заявок: у системі "єВідновлення" стався збій

У середу, 10 травня, в Україні запрацювала програма із надання фінансової допомоги за зруйноване житло "єВідновлення". Через велику кількість заявок сервіс для деяких користувачів може бути недоступним.

Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Там відзначають, що за півдня роботи програми заявки подали тисячі українців. Користувачів просять скористатися застосунком пізніше, коли роботу налагодять.

"Сьогодні ми почали реєструвати ваші заявки на грошову допомогу по програмі "єВідновлення". Заявок вже тисячі й система перевантажена. Наші технічні команди вже працюють над недоліками й усунуть їх впродовж найближчого часу. Тож якщо вам ще не вдалося скористатися послугою — не хвилюйтеся, спробуйте зайти в застосунок пізніше", — йдеться в повідомленні.

Що таке "єВідновлення"

"єВідновлення" — це нова послуга, яка компенсуватиме українцям деякі витрати на зруйноване під час війни житло. Кошти на ремонт квартири, будинку чи, наприклад, кімнати в гуртожитку можна отримати через застосунок "Дія". Суму допомоги визначить комісія після підрахунку обсягів пошкоджень. Максимально на відновлення одного об’єкта — 200 тисяч гривень. Їх можна витрати на будівельні матеріали чи послуги підрядників.

Першочергово фінансову допомогу за програмою "єВідновлення" отримають учасники бойових дій, сім’ї загиблих військовослужбовців, мобілізовані українці, багатодітні сім’ї, опікуни та патронатні вихователі дітей-сиріт й люди з інвалідністю І та ІІ груп. 

Детальніше про "єВідновлення", умови участі та обмеження можна почитати за посиланням: https://erecovery.diia.gov.ua/.


Фото: Мінцифри

Нагадаємо, вже у травні 2023 року українці отримають перші компенсації за зруйноване та пошкоджене під час війни житло. Відповідний закон підписав президент Володимир Зеленський.

Нардепка Олена Шуляк повідомляла, що житловий сертифікат можна буде використати й на придбання житла на вторинному ринку або для інвестиції на первинному ринку. Держава передбачила в цьому випадку максимальну зручність для людей, щоби вони обрали саме той варіант, який для них є найзручнішим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 10.05.2023 16:39