Фото: Канцелярія прем'єр-міністра Польщі

До Сувальського коридору вирушили понад сотня "вагнерівців", — прем'єр Польщі

Понад сотня найманців приватної військової компанії "Вагнера" вирушили до Сувальського коридору. Він обʼєднує територію балтійських країн з Польщею та відокремлює Калінінградську область Росії та Білорусь.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Польський прем'єр зазначив, що його країна протягом останніх двох років стикається з постійними атаками на своєму кордоні. Лише цього року було зафіксовано 16 000 спроб нелегального перетину кордону мігрантами.

"Тепер ситуація стає ще небезпечнішою — понад 100 найманців групи "Вагнера" рушили до Сувальського перешийка", — сказав Моравецький.

У Польщі розцінюють такий крок, напрямок до "подальшого гібридного наступу на польську територію".

Нагадаємо, найманців приватної військової компанії "Вагнера", які наразі перебувають у Білорусі, можуть відправити на Близький Схід (в Сирію) і Африку (Лівію, Малі чи Центральноафриканську Республіку).

В українській розвідці вважають, що зараз найманці ПВК "Вагнера" у Білорусі не загрожують Україні. Речник ГУР МО України Андрій Юсов повідомляв, що частина терористів стануть інструкторами для білоруських та російських військових. Самі "вагнерівці" заходять до Білорусі роззброєними, але значна частина із них має бойовий досвід.

Додамо, 28 липня у Білорусь в'їхала 13 колона терористів ПВК "Вагнера". Кілька десятків автомобілів та бронетехніки рухаються у напрямку польового табору бойовиків. Трасою М5 від Бобруйска у бік Осиповичів їдуть близько 80 автомобілів, включно з бронемашинами, бензовозами, ПАЗ, автобусами та фурами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.07.2023 14:18