Доба в АТО: незаконні збройні формування 53 рази порушили перемир’я

19 ЖОВТНЯ 2017 06:40

Наприкінці минулої доби, у районі проведення АТО, ворог суттєво збільшив кількість вогневих провокацій та все частіше застосовував міномети різних калібрів. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на сторінку прес-центру штабу АТО у Facebook.

«Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 53 рази порушили перемир’я. Сили АТО 31 раз вогнем у відповідь придушували активність окупантів. У результаті бойових дій двоє українських воїнів були поранені. Ще один військовий отримав поранення унаслідок підриву»,  – йдеться у повідомлені штабу АТО.

Донецький напрямок

Бойовики із мінометів калібру 82 міліметри, різних видів гранатометів декілька разів били по оборонцях Авдіївки. Також під гранатометним вогнем окупантів опинились наші позиції біля Луганського, Майорська, Кам’янки. А близько 18 години унаслідок обстрілу українських опорних пунктів із застосуванням 120-міліметрових мінометів та озброєння БМП отримав поранення один наш боєць. Крім того, майже опівночі загарбники випустили понад 20 мін калібру 120 міліметрів на підступах до Троїцького.

Луганський напрямок

Ворог двічі застосовував 82-міліметрові міномети неподалік Новотошківського та Новозванівки. А із 120-міліметрових мінометів накривав позиції сил АТО у районі Кримського і Попасної. Також уночі під вогонь із автоматичних гранатометів потрапили оборонці Троїцького, Новозванівки та Новоолександрівки.

Маріупольський напрямок

Проросійські найманці били з міномету калібру 82 міліметри неподалік Гнутового. А великокаліберний кулемет застосовували на околицях Старогнатівки.

Події, 19.10.2017 06:40