Фото: Офіс президента

Додаткова мобілізація коштуватиме державі 500 млрд гривень, — Зеленський

Додаткова мобілізація обійдеться Україні в додаткових 500 мільярдів гривень. Це значна сума для країни, тому потрібно розуміти, де взяти такі кошти.

Відповідну заяву він зробив під час прес-конференції за підсумками 2023 року.

"Головком та Генштаб звернулися на рівні Ставки з мобілізації. Вони запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч осіб", — заявив Зеленський.

Зеленський назвав це питання чутливим. Він наголосив, що воно стосується потенційних контрнаступальних дій і дефіциту у війську. 

"Що стосується фінансів. Мобілізація в такому форматі буде коштувати Україні додаткових 500 мільярдів гривень. Тому я як президент як людина, яка багато свого часу віддає для того, щоб знайти ту чи іншу фінансову підтримку України. Я хотів би розуміння від прем'єра-міністра, від міністра фінансів. Звідки взяти кошти?" — підкреслив гарант.

Варто додати, що українська влада анонсувала великий законопроект про мобілізацію, який Верховна Рада може ухвалити до кінця року. Депутати зараз напрацьовують цей документ. Він регламентуватиме норми мобілізації, а також рекрутинг, проходження служби й інші пов’язані з цим моменти.

Нагадаємо, міністр оборони Рустем Умєров закликав місцеву владу більше сприяти мобілізаційній роботі в Україні. Він також окреслив ключові напрями роботи з місцевою владою. За його словами, органи місцевого самоврядування можуть відчутно посилити залучення фахівців до Сил оборони через проект рекрутингу. Він наголосив, що очікує від місцевої влади ще більшого сприяння мобілізаційній роботі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.12.2023 18:40