Фото: Pexels

Долар подешевшав після кількаденного зростання: який курс встановив Нацбанк на п'ятницю

Національний банк України на п'ятницю, 8 грудня, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 36,67 гривні. Гривня зміцнилася на дві копійки у порівнянні з 7 грудня.

Про це свідчать дані на сайті НБУ.

Офіційний курс у четвер становив 36,69 гривні за один долар. На готівковому ринку курс не змінився — 37,45 гривні за долар.

У п'ятницю офіційний курс гривні до євро встановлений на рівні 39, 50. У четвер, 7 грудня, офіційний курс гривні до євро становив 39,54.

Скріншот НБУ

Скріншот НБУ

Нагадаємо, Національний банк з 3 жовтня впровадив керовану гнучкість обмінного курсу. Новий режим має посилить стійкість української економіки та валютного ринку. Офіційний курс за режиму керованої гнучкості визначатиметься операціями на міжбанківському валютному ринку за активної участі НБУ.

В установі наголошують, що новий курсовий режим посилить стійкість української економіки та валютного ринку та зменшуватиме ризики накопичення валютних дисбалансів, які може генерувати тривале утримання фіксованого курсу. Також керована гнучкість офіційного курсу стане важливою передумовою для повернення до інфляційного таргетування в майбутньому.

Додамо, голова НБУ Андрій Пишний заявив, що Національний банк України планує подальше пом'якшення валютних обмежень. Зокрема регулятор розглядає питання дозволу на репатріацію "нових" дивідендів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 08.12.2023 06:49