Фото: Національний банк України

Долар подешевшав після різкого зростання: який курс Нацбанк встановив на 18 січня

Національний банк України знизив офіційний курс долараЄдина європейська валюта також подешевшала.

Про це повідомила прес-служба регулятора.

Так, на четвер, 18 січня, регулятор встановив офіційний курс долара на рівні 37,89 гривні за один доларГривня послабилася на три копійки у порівнянні з 17 січня.

Офіційний курс станом на середу становив 37,92 гривні за один долар. На готівковому ринку курс впав на 15 копійок — до 38,60 гривні за долар.

У четвер офіційний курс гривні до євро встановили на рівні 41,21У середу, 17 січня, офіційний курс гривні до євро становив 41,28.

Скріншот НБУ

Скріншот НБУ

Варто зазначити, що офіційний курс долара з початку грудня зріс на 4,5% з 36,38 до 38,00 гривні за долар. За даними аналітиків, ситуацію на валютному ринку у січні важко спрогнозувати, адже курс залежатиме від того, чи нададуть партнери макрофінансову допомогу Україні, а також від балансу попиту і пропозиції на валюту. Експерти припускають незначні коливання курсу, однак курсові межі значно не зміняться. 

Своєю чергою голова Національного банку України Андрій Пишний дав українцям обіцянку забезпечувати "курсову стійкість" протягом 2024 року. 

Нагадаємо, TrueUA поговорив з експертом Економічного дискусійного клубу Олегом Пендзином, який розповів, чекати від курсу валют у перші місяці поточного року та звідки Україна братиме кошти, якщо допомога надійде пізніше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.01.2024 18:59