Фото ілюстративне. Джерело: Pexels

Долар продовжує дорожчати: який курс валют встановив НБУ на 26 січня

Національний банк України зберігає тенденцію до росту офіційного курсу долара. Єдина європейська валюта також росте у ціні.

Про це повідомила прес-служба регулятора.

Станом на п'ятницю, 26 січня, регулятор встановив офіційний курс долара на рівні 37,58 гривні за один доларГривня послабилася на шість копійок у порівнянні з 25 січня.

Офіційний курс станом на четвер становив 37,52 гривні за один долар. На готівковому ринку курс зріс на 10 копійок — до 38,30 гривні за долар.

У п'ятницю офіційний курс гривні до євро встановили на рівні 40,91У четвер, 25 січня, офіційний курс гривні до євро становить 40,88.

Скріншот НБУ

Скріншот НБУ

Раніше експерт Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин в інтерв'ю TrueUA пояснював, що від того, коли Україна отримає макроекономічне фінансування, залежить майбутній курс долара. Також терміни фінансування відобразяться на здатності держави виконувати свої соціальні функції. Економіст наголосив, що "на сьогодні ми є заручниками термінів отримання макроекономічної допомоги".

Нагадаємо, Національний банк України покращив прогноз інфляції на 2024 рік. Очікується, що індекс споживчих цін у 2024 році знизиться з 9,8% до 8,6%. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.01.2024 16:57