Дональд Трамп встановлює нові правила перетину кордону США

25 ВЕРЕСНЯ 2017 12:03

Президент США Дональд ТРАМП у неділю, 24 вересня, підписав новий указ, який обмежує в'їзд до Сполучених Штатів Америки для громадян восьми країн. 24 вересня сплив термін чинності попереднього антиміграційного указу лідера США, який запроваджувався на 90 днів, передає TrueUA з посиланням на France 24.  

Нові правила щодо в'їзду до США стосуватимуться громадян Чаду, Ірану, Лівії, Північної Кореї, Сомалі, Сирії, Венесуели та Ємену. Вони набувають чинності 18 жовтня.   

Правила не однакові для кожної з цих країн. Приміром, призупинення надання американських віз громадянам Венесуели стосуватиметься окремих урядовців та членів їхніх родин.  

Попередній антиміграційний указ Трампа обмежував можливості в'їзду до США для громадян шести країн із переважно мусульманським населенням. Йшлося про громадян Ірану, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену, які не могли достовірно обґрунтувати мету свого перебування у США.   

Громадян Судану новий указ Трампа не стосуватиметься.  

«Мій пріоритет номер один - зробити Америку безпечною. Ми не пускатимемо до нашої країни тих, кого не можемо безпечно перевірити», - так Трамп прокоментував у Twitter підписання цього указу.

 

Суспільство, 25.09.2017 12:03