Дональд Трамп закликав Китай до рівного торгового партнерства

09 ЛИСТОПАДА 2017 15:43

Ядерна проблема КНДР і торгові стосунки між США і Китаєм - такі дві головні теми в програмі візиту Дональда Трампа в Пекін.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

В четвер президент США закликав свого китайського колегу Сі Цзиньпіна докласти більше зусиль для вирішення північнокорейської проблеми.  

«Китай може вирішити це питання швидко і легко», - заявив Трамп. Крім того, в четвер Китай і США підписали ряд торгових угод на суму більше 250 мільярдів доларів.   

Глава Білого дому при цьому висловив побажання досягти рівного партнерства. «Майбутнє і Сполучених Штатів, і Китаю буде більше процвітаючим, якщо ми гратимемо на рівному економічному полі. Зараз, на жаль, торговий обіг з Китаєм односторонній, несправедливий. Але, я повторюю але, я не звинувачую в цьому Китай. Врешті-решт, хіба можна звинувачувати країну в тому, що вона використовує свої переваги в стосунках з іншою країною на благо своїх громадян. У цьому я повною мірою віддаю Китаю належне».  

Сі Цзиньпін сказав із цього приводу, що китайська економіка стає відкритою і прозорішою для іноземних компаній і закликав американський бізнес взяти активну участь в амбітному проекті «Один пояс і один шлях».   

10 листопада Дональд Трамп прибуде у в'єтнамський Дананг для участі в саміті АТЕС, де того ж дня ймовірно зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним.

 

Світ, 09.11.2017 15:43