Дональд Туск : ядерний шантаж КНДР, тероризм і агресія проти України - це зло

23 ВЕРЕСНЯ 2017 10:42

Європейський союз як і раніше захищатиме свободу і світовий порядок, ґрунтований на міжнародному праві. Про це заявив Голова Європейської ради Дональд Туск, виступаючи в ході загальнополітичної дискусії 72-ої сесії Генеральної Асамблеї ООН, повідомляє TrueUA з посиланням на UN.

Він нагадав, що країни ЄС забезпечують третину надходжень до бюджету ООН, третину фінансування миротворчих операцій і половину усіх добровільних пожертвувань до фондів і програм Організації.

Він підтримав реформу ООН, призвав посилити санкції проти Північної Кореї і виразив солідарність з країнами Африки в їх протистоянні тероризму і рішенні економічних і соціальних проблем.

За словами Туска, Європейський Союз підтримує Паризьку угоду по клімату і має намір вжити усі заходи по його реалізації, зокрема, надаючи допомогу уразливим країнам.

«Ми працюватимемо з усіма партнерами, які розділяють наше переконання в тому, що Угода абсолютно потрібна, щоб захистити нашу планету», - заявив політик.

Країни ЄС також як і раніше вважають, що угода за іранською ядерною програмою «Зміцнює загальну безпеку». Він призвав членів Генасамблеї чітко розділяти добро і зло. «Ядерний шантаж КНДР, тероризм і агресія проти України - це зло», - сказав він.

Дональд Туск відмітив, що «ООН створена не для того, щоб боязко шукати компроміс із злом, а для того, щоб мобілізувати міжнародне співтовариство на боротьбу з ним».

Туск завершив виступ, призвавши колег не керуватися у своїй роботі власними егоїстичними інтересами.

Світ, 23.09.2017 10:42