Фото: Pixabay

Дощі, пориви вітру та заморозки: синоптик розповів про погоду на вихідні

Найближчими вихідними в Україні погіршиться погода. Зокрема, очікується суттєве зниження температури та грозові дощі. 

Про це повідомляє синоптик Ігор Кібальчич, пише Meteoprog. 

"Впродовж вихідних через нашу країну повільно просуватиметься холодний фронт із заходу на схід. Він принесе із собою помірні, часом значні дощі та істотне зниження температури повітря. У центральних та південних регіонах місцями опади супроводжуватимуться грозами та поривчастим вітром", — спрогнозував він.

Погода у суботу, 12 жовтня

У західних областях вночі місцями очікується невеликий дощ, вдень без опадів. Вночі та вранці можливий туман. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +4...+9°C, вдень прогнозують +12...+17°C. У Карпатах вночі буде 0...+5°C, вдень — +7...+12°C.

У північних регіонах очікується похмура та дощова погода протягом всієї доби. Подекуди опади можуть бути значними. Вітер південно-східний із переходом на північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря протягом доби становитиме +11…+16°C, у Сумській області вдень місцями прогріє до +16…+21°C.

У центральних регіонах подекуди пройдуть помірні дощі, можливі грози. Вітер південно-східний із переходом на північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +12…+17°C, вдень очікується +15…+20°C, на Дніпропетровщині буде +18…+23°С.

У південній частині України та у Криму пройдуть дощі, часом значні. Подекуди можливі грози. Вітер вночі південний, 5-10 м/с, вдень північно-західний, 9-14 м/с. Температура повітря вночі становитиме +14…+19°С, вдень очікується +17…+22 °С, у Криму та Приазов'ї прогрі до +22…+27 °С.

У східних областях прогнозується тепла та суха погода, без опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +9…+14 °С, вдень буде +20…+25°С.

Погода у неділю, 13 жовтня

У західних областях переважно без опадів, лише у другій половині дня та ввечері місцями пройдуть дощі. Вночі та вранці очікується туман зі зниженням дальності видимості до 200-500 метрів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі становитиме +1…+6°С, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-3°С; вдень прогнозують +13...+18°С.

У північних регіонах утримається нестійка та дощова погода, лише у Київській області буде переважно без опадів. Вітер переважатиме північно-західного напрямку, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +6…+11°С, вдень прогнозують +9…+14°С.

У центральних областях також утримається хмарна та дощова погода, лише у Черкаській та Кіровоградській областях без істотних опадів. Вітер переважатиме північно-західного напрямку, 5-10 м/с. Температура повітря вночі буде +7…+12°С, вдень очікується +10…+15 °С.

У південних областях вночі та вранці місцями пройдуть дощі, часом з грозою, вдень без істотних опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +8…+13°С, вдень — +15…+20°С.

У східних областях вночі без істотних опадів, вранці та вдень очікуються дощі. Вітер південно-східний, 9-14 м/с. Температура повітря протягом доби коливатиметься в межах +8…+14°С.

Нагадаємо, 1 жовтня у Карпати завітала справжня зима. На високогір'ї Івано-Франківської області фіксували сніговий покрив висотою до 13 сантиметрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.10.2024 14:45