Фото: Генштаб ЗСУ

Дощова погода не дозволяє Росії та Україні проводити ефективні операції в Курській області, — ISW

Російські війська намагаються відбити втрачені позиції в Курській області, а українські Збройні сили переходять в контратаки. Ефективним діям обох сторін стає на заваді дощова погода в регіоні.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

За даними аналітиків, російські війська просунулися на західній стороні українського виступу в Курській області на тлі боїв, що продовжуються, вздовж виступу 17 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 17 жовтня, показують, що російські війська просунулися на південь від Зеленого Шляху (південний схід від Коренево). Також повідомляється, що армія РФ продовжили бої на південний схід від Коренево в районі Любимівки, Малої Локні та Новоіванівки та на південь від Суджі в районі Плехово. 

Повідомляється, що українські війська контратакували на південний схід від Коренево у напрямку Толстого Лугу, Любимівки, Зеленого Шляху та Нижнього Клину, а також на південний схід від Суджі в районі Російської Конопельки. Російський мілблогер заявив, що дощова погода впливає на російські та українські операції в Курській області. Повідомляється, що підрозділи 106-ї повітряно-десантної дивізії ВМС Росії та 155-ї бригади морської піхоти (Тихоокеанський флот, Східний військовий округ) діють поблизу Любимівки. Зазначається, що підрозділи 83-ї повітряно-десантної бригади ВМС Росії діють поблизу Толстого Лугу.

Російський мілітарист, пов'язаний із Кремлем, стверджував, що 16 та 17 жовтня російські війська продовжували наступ у Глушківському районі на захід від головного українського виступу в Курській області, у тому числі в районі Нового Шляху (на південь від Глушкового).

Російські війська намагаються відбити втрачені позиції в Курській області, а українські Збройні сили переходять в контратаки

Мапа: ISW

Представник українського угруповання військ "Північ" полковник Вадим Мисник заявив 17 жовтня, що російські війська рідше завдають ударів по Чернігівській, Сумській та Харківській областях, проте продовжують завдавати планових бомбових ударів по українських позиціях у Курській області. Мисник заявив, що за останні дні російські війська скинули 34 плануючі бомбові удари по українських позиціях та населених пунктах у Курській області.

Нагадаємо, колишній головнокомандувач Збройних сил України, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний заявив, що операція у Курській області продемонструвала, що наша держава "продовжує бути найактивнішим діячем розвитку військової науки".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.10.2024 06:45