Фото: Офіс президента

Залужний про операцію ЗСУ на Курщині: "Справа лише військово-політичного керівництва"

Колишній головнокомандувач Збройних сил України, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний заявив, що операція у Курській області продемонструвала, що наша держава "продовжує бути найактивнішим діячем розвитку військової науки".

Таку заяву Залужний зробив на заході Chatham House, передає "Суспільне".

За його словами, хоч він і не бачив військових планів щодо цієї операції, але "українське командування врахувало усі необхідні лінії для її проведення".

"І повірте мені, це справа лише військово-політичного керівництва України, яким чином ці операції проводити, яким чином діяти, куди наступати і що робити. Є люди, які дадуть оцінку цьому, коли ця операція закінчиться", — сказав він.

Водночас Залужний не став давати оцінку діям військового керівництва країни та впливу операції у Курській області на фронт.

"Хочу вам нагадати, що продовжується війна, і те, що військове керівництво підпорядковується вищому політичному керівництву, і лише їм може давати відповідь на ці запитання. Я гадаю, що якщо такий час прийде, вони це обов'язково зроблять, я би не хотів би зараз давати оцінку цим чим діям", — сказав Залужний.

Натомість, як зауважив колишній головком, наразі ситуація на полі бою в Україні "рівно така, якою вона може бути внаслідок тих дій і тих умов, в яких зараз перебуває Україна".

"Перш за все, я хочу нагадати, що це ресурс. Як би це не було важко казати, але коли я кажу "люди", я теж вважаю, що це ресурс. І коли на сьогодні Путін тратить 120-130 мільярдів доларів на рік, і при цьому снаряди купує по 500 доларів за штуку, і подивіться в пресі, скільки Україна отримує коштів на ведення війни у якості допомоги, і за якою ціною ці снаряди потрапляють в Україну, ви розумієте, що це диво, що там відбувається, що могло бути зовсім по-іншому", — пояснив Залужний.

Нагадаємо, 16 жовтня президент Володимир Зеленський у залі Верховної Ради представив план перемоги України. Він складається з п'яти пунктів та містить три таємні додатки.

Також під час свого виступу у парламенті президент Володимир Зеленський заявив, що для завершення війни у 2025 році потрібна підтримка Плану перемоги України з боку партнерів. При цьому Російська Федерація має бути присутньою на наступному Саміті миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2024 16:29