Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Розстріл українських військових у Курській області: роспропаганда поширює фейкові версії інциденту

Російські пропагандисти заперечують розстріл українських полонених військовослужбовців в Курській області. Рашисти поширюють брехливі версії, якими намагаються відвернути увагу від воєнного злочину.

Таку заяву зробили в "Інформаційному спротиві".

"Кремлівські пропагандисти, схоже, отримали вказівку — як висвітлювати воєнний злочин із вбивством українських операторів дронів, що здалися у полон в Курській області", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, в ефірі шоу Володимира Соловйова головний коментатор боїв у Курській області Апті Алаудінов заявив, що "розстріл військовополонених — це фейк, створений українською владою нібито для того, щоб бійці ЗСУ боялися здаватися в полон".

Таку ж версію висунув провладний політолог Сергій Марков.

"Різко збільшується кількість солдат ЗСУ, які замислюються над тим, щоб здатися в російський полон. Ось їх і хочуть залякати постійними страшними казками про нібито розстріл українських полонених російськими військовими", — заявив він.

За даними "Інформаційного спротиву", історію про розстріл активно коментували росЗМІ — там ніхто не засумнівався у її правдивості. Але автори розійшлися оцінкою: одні схвалили вбивство полонених, другі пояснили його реаліями війни. Лише кілька каналів засудили вбивство полонених та визнали, що це воєнний злочин.

Що відомо про страту українських військових у Курській області

12 жовтня з’явилися дані про вбивство дев'яти українських операторів БпЛА, що здалися в полон в Курській області. Аналітики DeepState інформували, що російські окупанти знову порушили правила та звичаї ведення війни, розстрілявши військових. Наші бійці мали обмежену кількість боєприпасів, тож вимушено здалися.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що жорстокі вчинки російських окупантів є грубим порушенням міжнародного права. Тому світова спільнота повинна жорстко відреагувати на страти росіянами українських воїнів. 

Генпрокуратура України порушила кримінальну справу та розпочала розслідування. 

Нагадаємо, що на початку жовтня російські окупанти розстріляли трьох українських військовополонених на Торецькому напрямку. З цього приводу генеральна прокуратура України проводить розслідування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2024 21:30