Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Дозвіл США на удари вглиб Росії: Зеленський розповів, чого очікує від союзників

Президент України Володимир Зеленський налаштований "більш позитивно" щодо дозволу на удари по території Російської Федерації далекобійною зброєю. Водночас розв'язання цього питання мало залежить від української сторони.

Таку заяву за результатами зустрічі з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом зробив Зеленський в інтерв'ю Fox News.

"Я налаштований більш позитивно, але побачимо, знаєте, наразі це не залежить від нас", — підкреслив український лідер.

Зеленський також зазначив, що американцям важливо знати, що Україна хоче використовувати відповідну зброю лише по військових цілях країни-агресора.

Зауважимо, що 26 вересня, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі заявив, що Україна може отримати дозвіл на удари західною зброєю по країні-агресорці Росії до початку зими.

Нагадаємо, раніше видання "Голос Америки" повідомило, що президент Сполучених Штатів Джозеф Байден ще не знімав обмеження для України на удари вглиб Російської Федерації. Паралельно Велика Британія веде "делікатні" переговори з Білим домом.

Своєю чергою прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб застеріг від передчасних рішень щодо застосування західної зброї дальньої дії по російській території. Зокрема, закривати дискусію з цього питання передчасно.

Нещодавно прес-секретар президента України Сергій Никифоров заявив, що Володимир Зеленський обговорив дозвіл на удари вглиб Російської Федерації зі всіма партнерами. Першими про це дізнаються росіяни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.09.2024 18:20