Смоленський авіаційний завод. Джерело: росЗМІ

Дрони атакували російський авіазавод, де виробляли ракети Х-59

Ударні дрони 1 жовтня атакували Смоленський авіаційний завод у Росії, де виробляли ракети Х-59. Атака порушила процес виробництва ракет.

Відповідну інформацію підтвердило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"1 жовтня 2023 року внаслідок удару по Смоленському авіаційному заводу порушено процес з виробництва ракет Х-59 різних модифікацій", — йдеться в повідомленні.

Українські розвідники підтвердили дані, що три з чотирьох дронів влучили в ціль, завдавши значних пошкоджень виробничим потужностям військового підприємства держави-агресора.

"Ракета Х-59 (у модифікації Х-59МК2) класу "повітря-поверхня" з дальністю до 280 кілометрів ― одна з тих, якими російські повітряно-космічні сили найчастіше обстрілюють військові та цивільні об’єкти в Україні", — нагадали в ГУР.

Розвідники додали, що від застосування такої зброї найбільше страждають Чернігівська, Сумська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька та Херсонська області.

Нагадаємо, що в неділю, 1 жовтня, у російських містах Сочі та Смоленськ літали невідомі безпілотники. За попередньою інформацією, вони націлювалися на військову інфраструктуру країни-агресора. Губернатор Смоленської області заявив, що безпілотники намагалися вдарити по авіаційному заводу у Смоленську. Проте про якісь влучання та пошкодження офіційною інформації не було, рашисти традиційно приховують свої збитки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.10.2023 10:10