Фото: росЗМІ

Дрони атакували завод у Росії, який виробляє ракетні комплекси "Панцир-С": усі деталі

Ввечері 20 січня безпілотники атакували завод "Щегловський вал" у російському місті Тула. 

Зокрема, за інформацією "Суспільного", на заводі, який атакували дрони, виробляють самохідні зенітні ракетні-гарматні комплекси "Панцир-С".

До того ж раніше міністерство оборони РФ повідомило, що українські дрони нібито атакували Смоленську та Тульську області. Росіяни традиційно заявили, що "всі БпЛА було знищено".

Проте, за даними джерел видання "РБК-Україна", атака дронів на російський завод — це планова робота Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР офіційно цю інформацію наразі не підтвердили.

Що відомо про завод "Щегловський вал"

Щегловський вал — одне з найбільших підприємств оборонної промисловості РФ. Завод займається розробкою керованої зброї для сухопутних військ, систем ППО, швидкострільних гармат, а також бойової стрілецької зброї.

Також там збираються зенітні ракетні комплекси "Панцир-С" і "Панцир-С1". Вони використовуються для ближнього прикриття цивільних та військових об’єктів.

Нагадаємо, вночі 21 січня у Ленінградській області Росії спалахнула пожежа на терміналі "Новотек" Морського торгового порту Усть-Луга. Росіяни запевняють, що загоряння сталося через атаку дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.01.2024 11:25